Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Horoszkópok !

2008.11.03

Európai általános horoszkóp ( a legismertebb horoszkóp, kiegészítésekkel, szerencseszámmal. Az általános európai horoszkópot állatövek, csillagjegyek és uralkodó bolygók jellemzik. A személyiség jegyeit tűz, víz, föld, levegő típusok, szerencsenapok és szerencseszámok, harmonikus színek és kedvenc virágok egészítik ki. Ez a horoszkóp az ősi, már nem ismert és még ma is ismert jellemzések, jellegek, szimbólumok használatával alakult ki.  Többnyire ráillik a személyekre, de ebben is , mint a többi hasonló jellemzésben sok az általános megfogalmazás.

Kínai ősi horoszkóp ( horoszkóp körforgás az elemek kombinálásával ) - csak ismertető jelleggel. A holdév: A kínai asztrológusok a holdévek szerint számolnak és állítják össze egy-egy jegy jellemző vonásait. A kínai hold-kalendárium több ezer éves. Egy sima kínai ciklus 12 évig, egy teljes ciklus 60 esztendeig tart. A 12 év megkülönböztetéseként állatövi jegyeket használnak, s a az öt elem a fém, a tűz, a föld, víz és a fa elemekkel kombinálják azokat. Az elemek 60 évenként, a jegyek pedig 12 évenként ismétlődnek. A hold-kalendárium szerint naponta, két óránként is változnak az állatjegyek.

Kelta fa horoszkóp ( mit mutatunk lelkünkből a külvilág felé ) - csak ismertető jelleggel. A kelta papok, druidák megfigyelések alapján leírták az úgynevezett "fa jegyeken" definiálható horoszkópot. A kelta horoszkóp az ember külvilág felé mutatott viselkedésén kívül a legbensőbb lelki értékeiről is árulkodik. Időpontjai eltérnek a hagyományos csillagjegyek határpontjaitól. Felosztásában is más: az összes jegy két további típusra osztható. Egy-egy jegy első két hetének szülötteit az újhold befolyásolja, ezért őket Újhold-embernek nevezik, míg a hónap második hetében világra jöttekre a telihold hat, ők a Telihold-emberek.

Egyiptomi fáraó horoszkóp ( ősidők óta változatlan jellemzők, tulajdonságok ) - csak ismertető jelleggel. Több ezer évvel ezelőtt az óegyiptomi papok már jól ismerték a bolygók járását. Horoszkópot elsősorban a fáraó gyermekeinek születésekor, főpapok és tisztségviselők választásakor, illetve háborúk és hadjáratok indításakor használtak. Az egyes asztrológiai jegyeket az egyiptomi istenek nevével látták el. Kiszámítása kicsit bonyolultabb, mint a ma használatos horoszkópoké, nagyjából dekádonként változik. Ám az isteni tulajdonságok, amiket egy-egy jegyhez feljegyeztek, a ma emberére is jellemzőek.

Minden horoszkóp csak annyira igaz ránk, vagy másra, amennyit el akarunk hinni belőle

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.