Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ ÁRULKODÓ ARCUNK !!!!

2008.11.14

Kép

Fiziognómia - Arcismeret

A fiziognómia szó - melynek az arcisme (arctan), az arcolvasás (arcelemzés) fogalmak a magyar megfelelői  - a „természet”, „lelki alkat”, „jellem” jelentésű phüszisz és az „értelmezés”, „vagy megítélés” jelentést hordozó gnóma görög szavakból tevődik össze. A fiziognómia alapfeltevése, hogy a test és a lélek szoros kapcsolatban van egymással, vagyis az ember külső megjelenése - elsősorban az arckifejezése, arcvonásai - alapján következtetni lehet a belső jellemzőire, a személyiségére, jellemére, karakterre.

.....a hegyes orrú és apró szemű emberek rosszindulatúak.

.... a tiszta szem (tágra nyitott, világos, fényes és kerek) tisztességet és egészséget jelez.

....a fogsor egyenes jellemről árulkodik. Ha pedig a fogak közel vannak egymáshoz és hegyesek, egészségesek, az a hosszú élet jele. A görbe orrúak arcának deformálódása indulatos, elszánt és zsarnoki természetükről árulkodik. A hegyes áll, a test csonkaságáról ad információt.

....A haj  az egyik legfontosabb fiziognómiai tényező; a lágy, selymes és sima hajról békés, bátortalan és szelíd jellemet feltételez.

....akiknek halántékát sűrű haj borítja, egyszerűek, hiúk, hiszékenyek, önfejűek, közepes intelligenciával bírnak, modoruk és szóhasználatuk pedig durva. A szakállasok brutálisak, bosszúszomjasak, emlékezőtehetségük rossz, szerencsétlenek és pénzsóvárak. A magas és kerek homlokkal rendelkező emberek szabad szelleműek, vidámak és értelmesek. A felfelé kunkorodó szempillájú egyének önteltek, gőgösek, kegyetlenek, míg a lefelé görbülő szempillák rosszindulatot, hamisságot, becstelenséget, lustaságot, titkolózást jelentenek. A nagy, kerek szemekről azt feltételezte, hogy az illető megbízhatatlan, lusta fickó. A nagy orról pedig úgy nyilatkozott, hogy jó jel, akár hajlott, akár egyenes.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.