Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az arc

2009.05.04

A legalsó szintet az áll alkotja az alsó ajakkal együtt. Ez a terület képezi az alapot, amire építeni lehet. Az akaraterőnkről, az energiakészletünk árulkodik.

A felső ajaktól a szemöldökig tart a ház középső szintje, ablakaival és ajtajával együtt. Az arcunknak ez a része az érzékszerveinkről és a külvilággal való kapcsolatunkról hordoz fontos információkat. Nem szívesen lép be az ember olyan házba, amelyiknek kicsik az ablakai, és keskeny az ajtaja, de talán nem is látják ott szívesen a vendéget. Az arcnak erről a részéről leolvasható, ha valaki magának való, zárkózott típus vagy nyitott, barátságos.

A ház legfelső szintjét képezi a holmok. A házban ez az a hely, ahova el lehet menekülni, ha valamit át akarunk gondolni, vagy pedig álmodozni szeretnénk. A homlokról leolvashatók a rejtett vágyak és a titkos gondolatok, amiket sokszor az ember saját magának sem fogalmaz meg. Maga az arcforma is sokat elárul sorsunkról. Siang Mien hat alaptípust különböztetett meg.

1. Holdarc

Nemcsak bizonyos fokú naivitásra utal ez az arcforma, hanem ezenkívül sok egyébre is. Arra például, hogy az illető kellően rugalmas, könnyen feltalálja magát új helyzetekben és kapcsolatokban, és képes alkalmazkodni másokhoz. Hajlamos továbbá az elhízásra, és a szellemi tevékenységeket előnyben részesíti a testi erőfeszítésekkel szemben.

 .2. Vasarc

Az arcforma összességében egy négyzetre emlékeztet: a homlok és az áll egyaránt széles, de nem magas, leghangsúlyosabb az arc középső része. A "vasarcúak" végtelenül önzetlenek és őszinték, soha nem kertelnek, ami a szívükön, az a szájukon. A párválasztásnál vegyük figyelembe, hogy talán többször házasodnak.

 3. Kristályarc

Kicsi homlok, kis áll, viszonylag erős, széles, kiálló arccsontok a jellemzők. Biztosak lehetünk benne, hogy viselője nem akar senkit sem kihasználni, egész életében a saját erejére támaszkodik. Nem kér és nem is fogad el szívességet. Igen fontos tulajdonsága még az is, hogy bármivel foglalkozik, a lehető legjobbat akarja önmagából kihozni.

4. Faarc

A homlok, az arccsontok és az áll egyaránt széles. Akinek ilyen arca van, az állhatatos, mondhatnák, nyakas, keresi a kíhivásokat, és a nyílt ütközetektől sem ijed meg. Ugyanakkor kreatív, tele van ambícióval, és teremtő képzelete szárnyal. Kiváló feltaláló és ideális vezető személyiség válhat belőle.

 5. Tüzes arc

Széles homlok, magasan ülő arccsontok és keskeny, kissé hegyes áll. A "tűzarcúak" nehezen találnak maguknak partnert, illetve a párválasztásnál nemegyszer melléfognak. Ez azért is furcsa, mert egyáltalán nem hiszékenyek, sőt túlságosan is bizalmatlanok. Éppen ez utóbbi keseríti meg az életüket.

6. Királyi arc

Relatíve csontos, de szabályos homlok, magasan ülő arccsontok, nem túl hangsúlyos, de kicsinek sem mondható áll jellemzi a királyi arcot. Viselőjének nemcsak a pillantásában van valami uralkodói, hanem a fejtartásában is. Nincs olyan élethelyzet, amikor őt behúzott nyakkal lehetne látni. Akiket királyi arccal áldott meg a Teremtő, harcrakészek, erősek és kitartók. Szeretik, ha zajlik körülöttük az élet, a szerelemben romantikusak.
A monotóniát azonban nem tűrik, és menekülnek az unalmas emberek elől.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.