Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A vaj versus margarin !

2009.03.04

 ""... több mint egy éve már Angliában felfigyeltek arra, hogy
nemcsak a
felnőtt sportolók, de 13-14 éves gyerekek közül is
évente
3-4-en halnak meg sportpályán szívelégtelenségben.

Mivel a szívelégtelenség okát a boncolásnál nem találtak, elkezdték
vizsgálni,
mi lehet közös az áldozatokban.

Egyetlen ilyen volt:: az étrendjükben a Szója!

Arányos
mennyiségű SZÓJA -- nem mellékesen - 4-5-ször annyi
nő nemi
hormont (vagy azzal azonos hatású alkaloidot) tartalmaz,
mint egy db

antibébi tabletta.

Ez férfiakra nézve még
veszélyesebb, mint
a nőkre! !

Ezek után amerikai
kutatók elvégeztek egy tesztsorozatot 30-30
egérrel. (30 minta és
30 kontrollállat) A 30 kísérleti egér
- melyeket
SZÓJÁVAL
etettek - MINDEGYIKE elpusztult szívelégtelenségben.

A kontroll
csoport, amely normál kaját kapott, semmilyen
problémát nem
mutatott.

A prof összerakta az információkat, s javasolja,
vizsgálják a
sportolókat étrendjük vonatkozásában is.

S a végén, csak mint érdekességet megemlítette, hogy az
allergiás
megbetegedések óriási méretűre növekedésének kezdete
szignifikánsan
egybeesik a SZÓJA-fogyasztás általánossá
válásával.

Múltkor körbement egy nagyon jó cikk a
margarinról, mint
mesterséges
élelmiszerről
( kőolajszármazék ).

Itt ez a szója, mely szintén az
élelmiszeripar "találmánya".

Miből lehet olcsón, nagy tömegben "élelmiszert" előállítani?
Hát
kőolajból, gombamód szaporodó szójababból...
Főleg, ha még
génkezelik
is, az már abszolút
katasztrófa.


Szóval gondoljátok meg mit esztek, használjatok margarin helyett vajat!




...És ezt olvastam még !!!!!!!!!!!!!!!!!

""...A margarint eredetileg pulykák-- hizlalásához-- fejlesztették ki.
.... Mikor az a pulykák halálát okozta, az emberek, akik a kutatásra szánt, befektetett pénzüket vissza akarták kapni, összedugták a fejüket.
.... Ez egy fehér anyag volt, és semmi nem utalt arra, hogy élelmiszer, ezért sárgára színezték és úgy adták el a vaj helyettesítőjeként.

........Hogy tetszik?
Kitaláltak néhány ötletes új ízt is.


....Tudod, hogy mi a különbség a margarin és a vaj között?

- Mindkettő ugyanannyi kalóriát tartalmaz.
- A vaj kicsit gazdagabb telített zsírban: a vajban 8 gramm, míg a margarinban 5 gramm.
- A margarin fogyasztása nők esetében 53%-kal növeli a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, összehasonlítva ugyanannyi elfogyasztott vajmennyiséggel, legalábbis a legújabb harvardi orvostudományi tanulmány szerint.
- A vaj fogyasztása növeli az egyéb táplálékokból származó tápanyagok felszívódását.
- A vaj, táplálkozás szempontjából sok előnnyel rendelkezik, míg a margarin csak néhánnyal, mivel ezek hozzáadottak.
- A vajnak sokkal jobb íze van, mely más ételek ízét is kiemeli.
- A vaj több évszázados múltra tekint vissza, míg a margarin még 100 évesre sem.

...És most a margarinról.

- Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban. Ez megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének kockázatát.
- Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL (rossz koleszterin) szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjét csökkenti.
- A rák kialakulásának kockázatát kb. 5-szörösére növeli.
- Rontja az anyatej minőségét.
- Csökkenti az immunrendszer reakcióját.
- Csökkenti az inzulin reakcióját.


És íme a legmegdöbbentőbb tény. . .
...EZ A RÉSZE NAGYON ÉRDEKES!

A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy MŰANYAG legyen. Ez a tény elegendő volt számomra, hogy kivonjam az életemből a margarint és minden mást, mely hidrogénezett (ez azt jelenti, hogy az anyag molekuláris szerkezetét megváltoztatják).

...Ki lehet próbálni a következőt:

Vegyél egy doboz margarint és hagyd a garázsban, vagy árnyékos helyen! Néhány nap múlva a következőket figyelheted meg:

....Sem legyek, sem más egyéb, idegesítő muslica nem fog a közelébe menni (ez azért sejtet valamit)
Nem lesz rothadt vagy büdös, mert nincs tápértéke.
Semmi sem fog kinőni rajta. Főleg azok az ici-pici mikroorganizmusok nem fognak rajta kifejlődni.

Miért?

Mert a margarin majdhogynem műanyag.
Megolvasztanád a műanyag edényedet (Tupperware) és rákennéd a pirítósodra?

Oszd ezt meg a barátaiddal. . . (Amennyiben "kenyérre akarod őket kenni")! """

....EHEZ MIT SZÓLSZ ???

ÉN LEDÖBBENTEM ÉS ELDÖNTÖTTEM NEM AKAROK MŰANYAGOT ........ENNI !!!!!!!!!!!!!!!!!! JÓ LESZ NEKEM A JÓ ÖREG ZSÍROS KENYÉR VAGY VAJ !!!!

.......DE EZ IGEN -
...

...Vázlatba szedett valóság: a margarin összetevői

* Növényi olajokból készül.
* Nem káros az egészségre.
* Különböző növények magjaiból kinyert olaj
* Margaringyártáshoz használt növényi olajok: repceolaj, napraforgóolaj, lenmagolaj.
* Egyéb, amit még tartalmaznak: növényi zsírok, étkezési só, sovány tejpor, étkezési sav, emulgálószerek, színezék, aroma, Kálium-szorbát.

Vitaminok: hozzáadott vitaminokat is tartalmaz. Leggyakoribb az A-, B6-, B12-, D- és E- vitaminok, illetve a folsav.

Az A vitamin zsírban oldódó vitamin, amely hozzájárul a látás és bőr épségéhez.

B6- és B 12- vitaminok a folsavval együtt részt vesznek a vér normál működését, ezáltal védik a szív- és érrendszer egészségét.

D- és E- vitamin szintén zsírban oldódó vitaminok. D- vitamin a csontok épségéhez, az E- vitamin pedig antioxidáns, öregedési folyamatok lassításához járul hozzá.

...A vaj táplálkozás- és élettani léte

A magas energiaértékű készítmény, mely közel 80%-os zsírtartalmának köszönhető pozitív hatása a kóros soványság, műtét, vagy betegség utáni lábadozáskor, és krónikus veseelégtelenség esetén, hogy hozzájárul a tápláltsági állapot javításához. Viszont nem árt tudni, hogy a vaj, mint minden állati eredetű zsiradék koleszterint is tartalmaz. A tejzsírban foszfolipidek (lecitin, kefalin) is találhatók, melyek emulgeáló hatásukkal a koleszterint oldatban tartják, segítik a vér egyenletes zsírszállítását, és csökkentik annak lehetőségét, hogy a koleszterin az érfalra rakódjon A vaj fontos vitaminforrás, melyben a zsírban oldódó vitaminok közül különösen az A- és D-vitamin, valamint kisebb mennyiségben az E-vitamin is megtalálható. ""

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.